1 op 1 leren in het PO

De SkoolMate 4.0 is perfect inzetbaar in het primair onderwijs. De robuustheid en eenvoud zorgen voor probleemloos en storingsvrij werken in de klas.

Met de SkoolMate 4.0 brengt u extra visuele ondersteuning en meer interactie in de lessen. De draadloze technologie maakt het mogelijk om opdrachten zelfs buiten de klas uit te voeren. Dankzij het draaibare touchscreen en de 180 graden draaibare camera werken leerlingen eenvoudig samen.

Door iedere leerling uit te rusten met een eigen SkoolMate 4.0, wordt de organisatie en inzet van ICT een stuk eenvoudiger dan met enkele computers in de klas. Leerkrachten kunnen hierdoor eenvoudiger differentiëren en het lesmateriaal afstemmen op de behoefte van het kind.

De SkoolMate 4.0 direct bestellen?

De SkoolMate 4.0 is direct geschikt voor opname in een SkoolControl beheerd netwerk met Windows 7. SkoolControl zorgt voor veilige toegang tot internet en gecontroleerde toegang tot de toepassingen die de kinderen nodig hebben. Lees meer over zorgeloos leren met SkoolControl op de website van Skool. De SkoolMate 4.0 is ook geschikt voor stand-alone gebruik met Windows 8.

Jolien, leerkracht van groep 2/3:
"De kinderen maken veel gebruik van de SkoolMate. Tijdens de instructie van groep 3 kunnen de kinderen van groep 2 taal- en rekenspelletje doen. Als ik klaar ben met mijn instructie kan groep 3 met de software van Veilig Leren Lezen aan de slag.
Ik gebruik de SkoolMate vooral om extra woorden uit te leggen en woorden te visualiseren.
Verder ben ik erg enthousiast dat ik de SkoolMate kan gebruiken bij het werken met praatplaten bij de kleuters. De platen zijn normaal niet zo goed te zien, maar nu hebben de kinderen ze allemaal zo voor zich op de SkoolMate."

Achtergrondinformatie over de educatieve toepassing van de SkoolMate 4.0
Visualisatie is voor kinderen enorm belangrijk om op een snelle en goede manier de woordenschat te vergroten. Een klein filmpje van een vulkaan zegt een kind meer dan wat de leerkracht er over verteld. Met de SkoolMate 4.0 op tafel is het dus heel eenvoudig voor het kind om voor allerlei woorden en begrippen snel visuele en auditieve ondersteuning beschikbaar te hebben.

Achtergrondinformatie over het gebruik door de leerkrachten
Differentiëren in de klas is met de komst van de SkoolMate eenvoudiger geworden. Verschillende softwarepakketten sluiten exact aan op het niveau van de individuele kinderen. Er is meteen feedback: geen schriftjes meer die de kinderen een dag later terug krijgen met wederom weinig fouten, maar software die moeilijkere sommen genereert als het goed gaat en een instructiefilmpje start als het nog niet lukt.

Het verschil met de huidige situatie is dat je als leerkracht nu niet meer de twee zwakste of beste rekenaars achter de PCachter in de klas aan het werk zet, maar de hele klas kan op zijn eigen niveau aan de slag.

Achtergrondinformatie over het gebruik door de school
Nu hebben veel scholen één of twee computers in de klas. Vaak nog standalone en daardoor complex en duur in het beheer. Met de komst van betaalbare SkoolMates kan de school op een eenvoudigere wijze ICT organiseren in de school.

In het eerste leerjaar is de visuele ondersteuning van de SkoolMate bij het aanleren van de woordenschat erg prettig en dus zullen ze meer ingezet worden aan het begin van het jaar. Aan het eind van het jaar maken de kinderen van het laatste leerjaar werkstukken, boekverslagen en presentaties. Handig als er dan dus meerdere SkoolMates beschikbaar zijn! De SkoolMate is dus flexibel inzetbaar binnen de verschillende leerjaren.

Verder zorgt de robuustheid van de SkoolMate ervoor dat de school zich geen zorgen hoeft te maken over het "verslepen" van de SkoolMates. Ze kunnen tegen een stootje. Door de lange accuduur hoeven de SkoolMates ook niet aan de stroom in de klas. Na school en eventueel tussen de middag opladen is genoeg om er de hele dag mee te kunnen werken. De SkoolMate stelt de school in staat om flexibel en doelgericht te werken met ICT!