Leren van de Toekomst stelt opnieuw de vraag: “Hoe kunnen we ICT gebruiken om ons onderwijs te verbeteren?”

Op 3 oktober j.l. kreeg Leren van de Toekomst een vervolg. Vorig jaar werd basisschool De Schakel in Eibergen volledig ondergedompeld in de nieuwste technologie om het onderwijs te ondersteunen, met groot succes. Dit jaar is het Ichthus College in Kampen uitverkoren om het experiment aan te gaan.

Drie weken lang doet een 2e jaars VMBO-klas ervaringen op met de mogelijkheden van een leeromgeving waarin innovatieve technologische oplossingen optimaal worden benut. Kennisnet onderzoekt welke bijdragen ICT-toepassingen leveren aan de kwaliteit van het onderwijs.

Met Het Leren van de Toekomst willen Kennisnet en SURFnet laten zien wat er mogelijk is en het onderwijs inspireren ICT beter te integreren in het onderwijs.
Germien Kamphorst, rector Ichthus College Kampen: "Mijn toekomstbeeld is dat leerlingen echt onderwijs op maat krijgen, werken waar ze gebleven zijn en naar een hoger niveau toe werken op het moment dat zij daar aan toe zijn."

Skool ondersteunt het Leren van de Toekomst project met de SkoolMate en SkoolTouch. Zowel individueel leren als instructie kunnen zo met de modernste middelen plaatsvinden.

Inspireert het Leren van de Toekomst project u ook? Kennisnet heeft een 6 Stappen Plan gepubliceerd om u op weg te helpen.

Bekijk de videos van Leren van de Toekomst!